Hvorfor vælge en storpuddel?

Hvis du ligesom jeg har lyst til at få en flot hund af mellemstor størrelse, anbefaler jeg, du investerer i en sølvfarvet storpuddel; en farve, der har skønne changerende sølvnuancer.

I storpudlen finder du en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig, hengiven, lærenem, og den er hele livet igennem glad for at lege med familiens børn. En storpuddel er samtidig vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede og andre hunde. Du finder samtidig en hund, der kan li aktiviteter og leg, og den glider nemt ind i et hvilket som helst miljø. Alle storpudler elsker opmærksomhed og nær kontakt til mennesker. De elsker friske daglige gåture og opgaver, der stimulerer dem mentalt.

Pelspleje

Pelsen har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal gerne børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver anden eller tredje måned. Der findes utallige frisure og det afhænger af din tid og interesse om pelsen skal være lang eller kort. Øregangene skal renses for hår og som hos alle andre hunde skal neglene klippes jævnligt. Alt sammen noget man kan få udført hos hundefrisøren, medmindre man lærer at gøre det selv. Pelsplejen er delvist krævende, men til gengæld fælder hunden ikke mere end du og jeg og tåles derfor af mange allergikere. Derudover kan soigneringen betragtes som en hyggestund, hvor i er tæt sammen; noget storpudlen rigtig godt kan li. Du kan læse meget mere om pleje af din hund her.

 

Klippekurser

Pudelklubben afholder med jævne mellemrum klippekurser rundt om i landet til meget god pris. Hvis du ønsker at klippe selv, anbefaler jeg varmt, at du holder øje med deres hjemmeside og tilmelder dig et, når det kommer i nærheden af dig.

Intelligens

Det er ikke helt uforståeligt, at de fleste cirkushunde er pudler. Racen er ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning. Opdragelse volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens.

Tilbage til forsiden

Del siden